11.7.2013

Melkein Riviera

Moikkamoi ja pahoittelut jälleen kerran tästä hiljaisuudesta. Nyt ollaan junassa matkalla Brightonista Oxfordiin joten kiireinen aikatauluni salli tulla tännekin jotain päivittelemään.


Bathin jälkeen matkattii Torquayhin eli "Englannin Rivieralle". Auringon paistaessa ja lämpötilan kohotessa johonkin +25 asteeseen heivattiin tuulitakit tylysti rinkkaan ja kaivettiin esille kesävaatteet. Kolme päivää Torquayssa vietettiin aika leppoisissa merkeissä auringossa itseämme polttaen ja hieman shoppaillen. Tämän lisäksi mm peseydyimme lavuaarissa, koska hostellin suihku makso 50p, leiriydyttiin 3 tunniks eläkeläisten petankkikentälle, koska ei löydetty puistoa, sekä tehtiin päivämatka veneellä Brixhamiin, joka on pieni kalastajakylä 30min venematkan päässä. Mainittakoon vielä että kyseinen venematka maksoi edestakaisin 2puntaa eli retken kustannukset pysyivät hyvinkin maltillisina. 

Liian pian oli kuitenkin aika jättää Torquay taakse ja jatkaa matkaa. Paikasta jäi tosi positiivinen kuva ja olin hyvin yllättnyt siitä miten paljon se muistutti Nizzaa ja yleensäkin Ranskan Rivieraa. Yövyttiin hostellissa "Le Papillon", joka oli pieni, SIISTI ja viihtyisä paikka ainoana miinuksena ehkä se että suihku makso 50p ja se että meiän huone muitutti kooltaan lähinnä vankiselliä. Mutta mikäli joku innostu lähtemään Englannin Rivieralle niin suosittelen kyllä yöpymään kyseisessä hostellissa! 

Torquaysta matkattiin Brightoniin, joka puolestaan on tunnettu biletys- ja rantakohde lähellä Lontoota. Säät oli taas enemmän kun meiän puolella ja saatin nauttia edelleen polttavista helteistä. Brightonissa jatkettiin ihon grillausta ja rannalla makoilua. Käytiin myös kävelemässä Brighton Pier päästä päähän ja ihailemassa sen väriloistoa illan hämärtyessä. Brighton Pier on siis iso laituri missä on muutama vuoristorata, kummitusjuna ja muita pelottavia laitoksia sekä tuhottomasti pelejä mihin voi hukata pikkukolikkonsa tai koko omaisuuteensa. Tämän lisäksi aiheutettiin taas tuhoja rinkoille ja säästöille shoppailemalla hulluissa kesäaleissa. 




Katsottiin parhaaksi vaihtaa maisemaa nimittäin saavutettiin taso jossa Subin myyjä alko tunnistamaan meidät ja kyselemään kuulumisia. Eli parasta vaihtaa välillä Oxfordin subiin tai vaihtelun vuoks kävästä vaikka mäkkärissä. Hyvää nimipäivää mulle ja kivaa loppu viikkoa teille muille!

Noora

Ei kommentteja: