6.9.2012

Selkäpiitäni karmii*



(*suomenkielen omituisimpia ilmauksia) 

Twin Peaks. Se on ruudussa jälleen!! Olin niin onnellinen ku luin uudesta kanava "Kutosesta", joka alkaa näyttää joka lauantai-ilta tota mahtavaa legendaarista sarjaa. (Tähän väliin pitää todeta että about joka sadas ihminen keneltä oon kyselly "Ootko kattonu koskaan Twin Peaksia" vastaa myöntävästi, joten jos tää ei nyt mitenkään kolahda niin ymmärrän sen.) Joka tapauksessa, jos missasit lauantain kevyen 90 minuuttisen pilottijakson (like me), SE TULEE TÄNÄÄN (6.9.) VIELÄ UUSINTANA!!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Twin_Peaks

Twin Peaks kertoo samannimisestä (kuvitteellisesta) pikkukaupungista, jossa tapahtuu nuoren Laura Palmerin murha. Se on pieni ja sisäsiittoisen olonen paikka, jossa on mitä oudompia persoonia ja tapahtumia. Se on ihan omaa luokkaansa, koska missään muussa sarjassa ei enää nykyään oo sellasta TUNNELMAA ku siinä. Vaikka mitään ei tapahtuis, vaikka kuvattais vaan pyörivää kattotuuletinta, se saa karvat nousemaan niskassa ja sellanen utunen tunnelma vangitsee kyllä katsojansa! Ah kuinka oonkaan oottanu tätä :).
 
Sanoin aikoinaan kun oltiin Annecyssä, että mulle tuli mieleen siitä ihan toi Twin Peaks. Jotenkin sellanen hiukan aikaa nähneen olonen kauniin luonnon ympäröimä rauhallinen paikka, jossa ei paljon vilkasta liikennettä näkyny. En tarkota että se ois ollu mitenkään "karmiva" paikka, mutta sellanen rauhallinen tunnelma siellä oli. Nyt kuitenkin tänään luin uutisen "Alppimurhista" ja äiti vaan mainitsi että ne olis tehty jossain samoilla seuduilla ku meki oltiin oltu reissulla.. Aloin kiinnostua ja tarkemmin ku kattelin niin tää oli tapahtunut Ranskassa Chevalinen alueella ihan Lac d'Annecyn vieressä. Toisin sanoen ihan lähellä Annecya, samojen vuorten keskellä kun me oltiin. Tuli vähän karmaiseva fiilis. 



Näihin niskakarvoja nostattaviin tunnelmiin, 
Saana

Ei kommentteja: