12.6.2012

Á Paris

Täällä me nyt ollaan, ihastuttavassa Pariisissa! Saavuttiin tänne eilen SUPERnopealla junalla ja ekavilauskin kaupungin siluetista teki jo vaikutuksen.
Ostettiin itsellemme 3 päivän Paris Visite passit, joilla saadaan liikkua Pariisin extralaajalla julkisella liikenteellä rajattomasti. Otettiin metro meidän "ihastuttavalle" Blue Planet -hostellillemme, jossa saamme taas elää kauankaivattua hostellielämää!
Illaksi suuntasimme minnepä muualle kuin Eiffelin tornille, joka sekin teki vaikutuksen jo ensivilkaisulta. Päätettiin Nooran kanssa säästää rahaa ja kohottaa kuntoamme kiipeämällä portaita huipulle. Pettymys oli kuitenkin karvas, kun 2. tason jälkeen huipulle pääsi vain hissillä. Portaita kulkeville oli alhaalla eri (huomattavasti lyhyempi) jono kuin hissiin haluaville, mutta portaita kiipeämistäkin (ja lopun hissimatkasta) jouduttiin pulittamaan 9 euroa. Lopulta olimme huipulla, josta näkymät oli kyllä vaivan arvoset. Kuvailun ja ihailun jälkeen piti vielä selvitä rätisevällä hissillä 300 metrin korkeudesta lopulta sitten takas maan pinnalle. Käveltiin Seinen rantaa ja seurattiin mm. erästä miestä, joka oli hypännyt Seineen ilmeisesti hakemaan jotain pudonnutta omaisuuttaan.
Toinen päivämme on kulunut tuulitakkituristina kylmässä vesisateessa 3,5 tunnin kävelykierroksella. Saattaa kuulostaa masentavalta, mutta oikeastaan Pariisissa se ei tuntunut lainkaan siltä ja nähtiin kaikki MUST-SEE -kohteet kerralla.
Lounastimme erittäin pariisilaisittain ravintolassa nimeltä McDonal's ja tällä hetkellä istutaan kaakaolla Moulin Rougen vieressä. Paljon on nähty ja paljon on vielä näkemättä.

-Saana

Ei kommentteja: