16.6.2012

Aurinkoiset terveiset Nizzasta!

Eilen oli meidan viimeinen Pariisipaiva, mika kului kyllakin lahinna puolentunnin junamatkan paassa Pariisista, nimittain Versaillesissa. Kaikki on varmaan jossain koulun historiantunnilla puoliunessa kuullut tasta paikasta jotain mainittavan. Kyseessa on siis jumalattoman suuri ja krumeluuri (Noora vaittaa etta toi ei oo sana) Ranskan entisten kuninkaallisten linna puutarhoineen.

Saavuttiin linnan etusisaankaynnille, johon oli pari muutakin ihmista eksynyt kilometrien pitusista jonoista paatellen. Liityttiin auringonpaahteessa (!) jonon jatkoksi sen kummempia ajattelematta, kunnes tunnin jonotuksen jalkeen meille selvisi, etta liput myydaan eri jonosta.. Ei muutaku jonosta pois ja lippujonoon, josta taas selvisi, ettei oltais sittenkaan tarvittu lippua koska ollaan alle 25. NO, sitten vaan uutta matoa koukkuun ja noin 2 tunnin kuluttua saapumisesta paastiin jo sisalle linnaan! Meidan ”ei sitte ruveta koko paivaa siella olemaan”suunnitelma kylla kaatui kun paastiin vasta illaksi takas hostellille.


Tanaan jatettiin Pariisin ihmisvilina taakse ja otettiin 6 tunnin juna suoraan kohti etelaa eli Nizzaa! Alkumatkasta molempien hermot oli kylla kirealla kun saatiin vierustoveriksemme tapotaydessa junassa mussuttava, toisten asioihin puuttuva vanhempi rouvasihminen, joka ei puhunut kun ranskaa. Saatiin kuitenkin tehtya jonkinnakonen valirauha elekielella ja meidan onnettomalla ranskan”taidollamme”.. Loppumatkalla (ja oikeestaan koko matkalla Ranskan halki) oli kylla niin upeet maisemat, etta erimielisyydet vakisinkin unohtu. Kun Valimeri avautu junan ikkunasta ja aurinko porotti kirkkaalta taivaalta, niin tuli suoranainen epausko etta MITA?! saanko ma OIKEESTI tunkea tuulitakin rinkkaan?! Asken kaytiin topissa ja shortseissa ULKONA syomassa pastaa ja saatiin kerrankin kunnon palvelua vielapa englanniksi. Se ei nimittain oo Ranskassa kovin yleista, vaikka paljon mekin ollaan yritetty ranskaa heille vaantaa. Nyt kuitenkin nukkumaan, jotta jaksaa sitte huomenna maata paivan auringossa!


PAHOITTELEN a) kirjotusvirheita b) aan pisteiden puuttumista ja c) kuvien puuttumista, mutta taa kaikki johtuu hostellimme tietokoneesta (jossa on muuten AZERTYnappaimisto ja kaikki merkit vaarilla paikoilla(!!) ) ja hostellimme ”WiFista”, mika ei toimi..


Saana

Ei kommentteja: