13.6.2013

The Four Courts Hostel Dublin

Nyt on Dublin jäänyt taakse ja katseet suunnattu kohti uusia maisemia ja epäonnistumisia. Päätinkin nyt tulla jakamaan kanssanne supermielenkiintoisia kokemuksiamme ja arvioitamme Dublinin hostellistamme.

Paikan nimi tosiaan oli The Four Courts Hostel, jos se nyt jollekin vielä jäi epäselväksi. Pienen haparoinnin jälkeen hostelli löyty melko kivuttomasti ja sijainti oli muutenkin todella hyvä. Lähellä tärkeitä nähtävyyksiä, ravintoloita, pubeja ja muita perus tuulitakkituristia kiinnostavia paikkoja. Mäkkäri tosin ois voinu olla vielä vähän lähempänä, koska siellä tuli taas kuitenkin vierailtua kolme kertaa kolmen päivän sisällä. 

Huoneen hinta hostellissa oli noin 11e yöltä eli hinta sopi meille penninvenyttäjille varsin hyvin. Samassa huoneessa meitä oli 16 ihmistä eli joukkoon mahtu jos jonkinlaista kulkijaa. Onnistuttiin pääsemään muutamien kanssa ihan hyviin väleihin mutta epäonneksemme saatiin myös yksi murhanhimoinen vihamies, joka ei pitänyt ensimmäisen aamun lukkoepisodista. 

Huone oli siisti ja muutenkin käytännöllinen & hyvä. Isoista yksinkertaisista ikkunoista puski kuitenkin kaikki mahdollinen melu läpi huoneeseen niin yöllä kuin päivälläkin. Varsinkin ensimmäisenä yönä oltiin ihmeissään unen katkoillessa tasaisin väliajoin hälytysajoneuvojen ja muiden liikenteen äänten toimesta. Yöllä heräsin myös ääneen joka kieli kolmannen maailmansodan alusta. Tämä sieluani raastava melu ei kuitenkaan ollut peräisin pommikoneesta vaan sitä muistuttavasta kadunlakaisijasta. Tilannetta ei myöskään parantanut alapuolellani nukkuva vihamiehemme, joka kuorsasi seiniä vapisuttaen. Meluun onneksi kuitenkin tottui ensimmäisen melko sekavan yön jälkeen eli kaksi seuraavaa yötä vietettiin jo melko levollisissa merkeissä.

Saapuessamme ensimmäistä kertaa hostelliin nälän sumentama näkö- ja ymmärräskykymme vaikeutti oikean huoneen löytämistä. Sekavuus ja väärällä käytävällä harhailu osoittautui kuitenkin myöhemmin hyvinkin hyödylliseksi. Nimittäin meidän oli tarkoitus jakaa vessa ja suihku kahden muun huoneen asukkaiden kesken (eli siis yhteensä 48 ihmisen kanssa). Suihkut oli sijoitettu vessojen kanssa samaan tilaan eikä suihkussa ollut mahdollisuutta laittaa ovea lukkoon tai muutenkaan taata yksityisyyttä muuten kuin suihkuverhon avulla. Vessat olivat myös melko epäsiistit ja jatkuvasti tukossa. Tämä ei kuitenkaan meitä haitannut nimittäin harhaillessamme väärällä käytävällä löysimme puhtaan vessan ja suihkun jonka oven sai lukkoon ja jonne ei ollut tungosta! Niinpä siis hiippailimme kolme päivää naapurikäytävän suihkuun ja vessaan eli loppu hyvin kaikki hyvin.

Hostellin alhaiseen hinta kuului myös aamupala. Aamupala koostui paahtoleivästä, mehusta, muroista ja kekseistä. Lisäksi tarjolla oli täydellistä kaakaota, kahvia, teetä jne. Eli vaikka nyt ei puhuta mistään ruotsinlaivan aamiaspöydästä, jossa suomituristi vetää paistettuja nakkeja koko rahan edestä niin täytyy sanoa että hyvin kattava aamiainen hostellin aamiaiseksi oli kyllä tarjolla. Pisteet siitä. 

Kaiken kaikkiaan saatiin siis hyvää palvelua ja respassa oltiin auttavaisia ja ihan kohtuullisen ystävällisiäkin. Miinuksena täytyy kuitenkin sanoa, että ilmaisen netin toimivuus oli vähän heikkoa mikä meitä nettiriippuvaisia tietenkin vähän harmitti. Siitä huolimatta voin kyllä suositella Dubliniin matkaaville kyseistä hostellia varsinkin jos haluaa halvan mutta hyvän yösijan. 

-Noora

1 kommentti:

Ella kirjoitti...

Me oltiin kans tossa hostellissa maaliskuussa! :) henkilökunta oli tosi mukavaa ja se meijä huone oli ihan siisti kyl, siit hostellist jäi sellanen kuva, et voi uudestaanki mennä sellaseen, mut lontoon hostelli kumos senki. :D heh :)
Nyt tekee taas mieli lähtee irlantii...

https://picasaweb.google.com/107255316939571026674/CorkDublinLondon272632013?authkey=Gv1sRgCNbP6Pe2r_mdHA#5853840359228801170