28.6.2013

Intialaislapset, ruoka ja Harry Potter

Pari valittua sanaa lapsiperheistä junamatkalla. Älkää ihmiset tehkö 10 lasta jos ette osaa kontrolloida niitä. Älkääkä ainakaan tuoko niitä junaan. 
Minä (Louhis) joka olen meistä kahdesta enemmän lapsiystävällinen olen täysin kypsä tähän hommaan, samassa pienessä junavaunussa on arviolta 7 intialaista lasta jotka poukkoilee joka suuntaan niin kuin superpallot.  Samaan aikaan niiden äiti nukkuu, välittämättä tippaakaan siitä  että jokanen junavaunun matkustaja on korvia myöten täynnä kiipeileviä ja huutavia ja säätäviä intialaislapsia. 
Ja tämä ei jäänyt tähän. Ensin katseltiin niitä 2 tuntia Edinburghista Oxenholmen asemalle ja junaa vaihdettaessa huokaistiin helpotuksesta, ei enään ylienergisiä intialaislapsia. Vaan ei, sama porukka juoksee viime hetkellä samaan junaan ja aloittaa säätämisen. Onneksi junamatka ei kestänyt kuin 20min, tämän jälkeen niistä päästään, ei ne voi haluta samaan pikkukylään bussilla kun me. Mutta kyllä vaan voi, ja vielä samalla bussillakin. Bussi oli kaksikerroksinen ja siinä oli avokatto joten voitte vaan kuvitella miten hulluksi ne 7 intialaislasta meni. Nyt onneksi ollaan rauhassa Grasmeren kylässä Lake Districtillä kansallispuistoalueella. Ilman intialaislapsia. 

Muutama sana kuitenkin Edinburghista, sen sekavan Dark Side -postauksen lisäksi. Itse tykästyin paikkaan, tehtiin aika paljon kaikkea sen kolmen päivän aikana. Heti illalla kun saavuttiin kipitettiin tosiaan se Dark Side -kierros läpi josta asiaa edellisessä jutussa. Maanantaina raahauduttiin ilmaiselle kävelykierrokselle ja täytyy sanoa että siitä ei jäänyt ihan kauheasti faktaa mieleen koska opas esitti asiat ehkä hieman sekavasti. Vähän niinkuin minä esitän asiat aina täällä  blogissa. 
Maanantai-illalla mentiin Pub Crawliin, joka oli positiivinen kokemus! Saatiin uusia enemmän ja vähemmän skitsoja tuttavuuksia ja aika hyviä alennuksia nestepuolesta, eli Pub Crawl oli kaikin puolin hyvä juttu. Myös McChicken-hamppari maistui yöllä puoli kahdelta erittäin hyvälle. 

Tiistaina käytiin Camera Obscura -museossa joka oli optisten harhojen ja illuusioiden museo, se oli ihan paras, suosittelen lämpimästi! Sen jälkeen käytiin Harry Potter -kävelykierroksella, muun muassa taiottiin liikennevalot vaihtumaan ja kaksintaisteltiin hautausmaalla. Nähtiin myös muun muassa Voldemortin hauta, inspiraatio Tylypahkan linnaan ja paikkoja jossa J.K. Rowling kirjoitti Harry Potter -kirjoja. Mahtavaa. 


Siinä Edinburgh-experience 
tiivistettynä. Hostelli ei ollut siistein mahdollinen mutta silti ihan kiva, osui ihan hyviä huonekavereita ja vain yhtenä yönä keski-iän ylittänyt pallero mies kuorsasi joten life is good. 

Ei kommentteja: