2.12.2012

New York!

Hei taas. Koeviikko on ollutta ja mennyttä eli positiivinen ja iloinen elämänasenteeni alkaa taas pikkuhiljaa palautumaan ennalleen. Hetken harkinnan jälkeen ajattelin vihdoin kunnostautua ja tulla laittamaan niitä kauan sitten lupaamiani New Yorkin kuvia tänne blogin puolelle. Ajattelin ensin jättää kyseiset kuvat vähin äänin julkaisematta ihan siitä häpeällisestä syystä, että kyseisestä matkasta on saattanut vierähtää tovi jos toinenkin, mutta hei parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

Ollakseni vielä vähän hävyttömämpi ja venyttääkseni tätäkin asiaa vielä ihan vähän pidemmälle, niin päätin jakaa Nykijutut kahteen osaan. Nyt luvassa kuvia ja vähän yleisiä mielipiteitä New Yorkista asialliseen sävyyn, mutta ensi kerralla lupaan palata taas takaisia tuttuun ja turvalliseen sarkastiseen nillitykseen kun kertaan hirmumyrsky Sandyn tapahtumia ja kokemaani jenkkivihaa. Monet teistä saattoi kuulla silloin aikoinaan kyseisestä Nykiä riepotelleesta hirmumyrskystä riittämiin, mutta koska en usko, että tulen montaa kertaa elämässäni todistamaan vastaavanlaista tapahtumaa, päätin pyhittää sille ihan kokoneisen blogitekstin. Mutta nyt niitä kuvia:

IMG_1925

IMG_1935

IMG_1948

IMG_1951

IMG_1952

IMG_1962

IMG_1996

IMG_1986

IMG_2001

IMG_2006

IMG_2013

IMG_2014

IMG_2015

IMG_2025

IMG_2026

IMG_2032

IMG_2051

IMG_2097

IMG_2102

IMG_2114

IMG_2118

IMG_2138

IMG_2191

IMG_2152



IMG_2171

Täytyy myöntää, että melko laiha kuvasaldo jälleen kerran... Yllä olevissa kuvissa vilahtivat kuitenkin muun muassa Times Square, Central Park, Brooklyn Bridge, Wall Street, Broadway ja Vapaudenpatsas. Viikossa ehdittiin käydä vaikka ja missä mutta en jaksanut tänne ihan jokaisen katutanssijan ja hiekanjyvän kuvaa laittaa.

Kaiken kaikkiaan tykkäsin New Yorkista ja voisin mennä sinne kyllä mielihyvin uudelleen. Olen myös vahvasti sitä mieltä, että jokaisen pitää jossain vaiheessa elämää vierailla Nykissä mikäli siihen vaan mitenkään on mahdollisuus. Toisaalta täytyy sanoa, että olin tavallaan myös vähän pettynyt, koska olin varma, että kyseinen kaupunki on vähintään kuin toisesta ulottuvuudesta. Näin ei kuitenkaan (minun mielestäni) ollut eikä se edes yltäny vertailussa suosikkikaupunkini Lontoon tasolle. Tähän on useita selittämättömiä ja selitettävissä olevia syitä kuten:

-Tosi monessa paikassa saatiin suorastaan luokatonta asiakaspalvelua eikä ystävällisyydestä ollut tietoakaan. (Toisin kuin Briteissä hoho)
-Liian monessa paikassa jouduimme toteamaan, että puhumme huomattavasti parempaa englantia mitä maahanmuuttajat, jotka työskentelivät tärkeissäkin viroissa huonolla englannilla. Tämä ei nyt sitten ollut mikään hyökkäys maahanmuuttajia, yleensäkään amerikkalaisia tai Barack Obamaa vastaan, mutta puutteellinen kielitaito ns. paikallisten keskuudessa aiheutti kyllä hieman hämmennystä.
-Olen ehkä kärsimätön ihminen, mutta todella moneen paikkaan jonot olivat pidempiä kuin nälkävuosi mikä myöskin ärsytti ja turhautti.
-Ihmispaljous.
-Lukuisat kodittomat antoivat aihetta itsetutkisteluun ja saivat minut tuntemaan itseni julmaksi, sekä turhaksi ihmiseksi kun kiilasin heidän viereensä puistonpenkillä ostoskassit rapisten samalla kun viereinen koditon sitoo likaista ja mitätöntä omaisuuttaan ostoskärryynsä kiinni.

Positiivista:

-Paljon oravia.
-Kaupunki tarjoaa enemmän kaikkea mitä pieni ihmismieli pystyy edes hahmottamaan.
-Myönnettäköön nyt kuitenkin, että myös todella monet muut asiat joiden erittelemiseen menisi enemmän aikaa mitä kiireisestä (not) elämästäni tällä hetkellä liikenee.

Tekstin tasosta saattaa taas kerran havaita, että kello lähestyy 11, joten ehkä on parasta, että palataan asiaan sen Sandy-postauksen kanssa mahdollisimman pian.

Hyvää joulukuuta ihmiset,

Noora

1 kommentti:

Venla kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.