30.6.2012

Heja Germany

Ollaan nyt vietetty 3 yötä Berliinissä ja laistettu hienosti blogin päivittämisestä. Saavuttiin sateiseen Berliiniin liian kauan sitten ja saatiin jälleen kerran 4 miehen porukka huonekavereiksi. Tällä kertaa kävi kyllä enemmän kuin tuuri heidän suhteen; 3 ruotsalaista ja ilmeisesti heidän saksalainen kaverinsa, jotka ovat kaikki kun suoraan Gantin kesäkuvastosta ja ovat vielä (kaiken lisäksi) sairaan hauskoja! En valita.

Ekana Berliinipäivänä osallistuttiin ilmaselle opastetulle kävelykierrokselle, jollasella oltiin myös Pariisissa. Kuten Pariisissa, niin täälläkin saatiin hauska ja taitava opas, joka näytti meille kaikki tärkeimmät paikat kuten Berliinin muurin, Checkpoint-Charlien ja Brandenburger Gaten muutamia mainitakseni.

Illalla päätettiin lähtee Brandenburger Gatelle kattoo Saksa-Italia -matsia screeniltä. Niin oli vissiin päättäny koko muu Berliinikin, sillä paikalla ois pitäny olla 2 tuntia ennen, jotta ois mahtunu sille valtavalle aukiolle. Me truefanit lähettiin about sillon kun peli alkoi, joten jäätiin auttamatta ulkopuolelle. Tosin metrossa ei ollu enää siihen aikaan ruuhkaa vaan oltiin ainoat matkustajat vaunussa. Creepy. Koko muu kaupunki oli käytännössä kuollu pelin ajaksi lukuunottamatta keskustaa, jossa faneja vilisti hulluna. Peliä seurattiin sitte screenalueen ulkopuolisesta tvstä, jonka ympärillä oli noin 100 ihmistä ja hurja kannustua. Selvittiin pelinjälkeisestä metroruuhkasta ja Saksan tappiosta. Olis kyllä ollu hienoa nähä mitä ois tapahtunu jos Saksa ois päässy finaaliin! Not this time.

Eilispäivä oli täällä hiostavan kuuma: 35 astetta luki yhessä mittarissa. (Tietenkin kumpikin oltiin vuorattu ittemme pitkiin housuihin!) Osallistuttiin saman eilisen oppaan retkelle Sachsehausenin keskitysleirille. Ehdottomasti paikka, joka pitää itse nähdä. Kaikenkaikkiaan retki oli kyllä hyvä ja tekemisen arvonen.

Tänään aateltiin kokea Berliinistä taas uus puoli eli lähetään tutkailee ostosmahdollisuuksia (vaan tutkimusmielessä tietty...) ja illalla johonkin päin viihteelle!

-Saana

Ei kommentteja: