6.6.2012

Ei lopu täältä polle, ei amfetamiini täältä kukkaloistosta Amsterdamin...

Otsikkoon onkin sit tiivistetty elämä Amsterdamissa. Eilen aamulla siis saavuttiin tänne ja etsittiin kaupungin suosituin nuorisohostelli. Suomalaiset tuulitakkituristit (eli siis me) haukko hetken henkeään heti hotellin kellarimaisessa eteisessä. Tämä ei kuitenkaan johtunut paikan esteettisestä kauneudesta vaan sakeasta ilmasta, jota kymmenkunta ihmistä tuotti pilveä polttamalla. Rohkeasti kuitenkin puskettiin savun läpi ja saatiin tilava huone, jossa yöpyy 16 ihmistä. Huone on siisti ja siellä ei saa polttaa eli ilma on raikas! Hostellissa majailee ihan kunnon kansalaisia eli ei me ihan mihinkään huumeluolaan eksytty :)
Eilen kierreltiin vähän kaupunkia ja käytiin mm. Punaisten lyhtyjen alueella, joka on aika käsittämätön paikka. Muutenkin täällä on aika villiä ja erilaista. Nyt jo on kuitenkin ihan normaalia, että kaupoissa myydän hampun siemeniä tai tajuntaa laajentavia pillereitä.
Takaisin asiaan, yö hostellissa oli rentouttava ja rauhallinen. Niinpä tänään siis lähettiin pirteänä (vesisateessa) kiertelee kaupunkia vähän lisää ja shoppailtiin. Illalla sade sai väistyä auringon tieltä ja me suunnattiin super isoon ja ihanaan puistoon, jonka jälkeen käytiin subwayssä syömässä rankan kävelyn jälkeen. "Ollaan myös löydetty kiva kantapaikka, jossa soi kiva musa" T. Saana. Saana halus kaljalle tänne ja mulle kelpaa paikan ilmanen netti! Kaiken kaikkiaan, this place is soooo sick but we love it! Kaupungissa vallitsee myös huomattava jalkapallohuuma, joka piristää kivasti tunnelmaa! Huomenna meillä on suunnitteilla pieni retki Amsterdamin ulkopuolelle mutta siitä lisää myöhemmin!
-Noora

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo tuopin kuva tulkittavissa niin, että ryyppäämään sinne taas lähettiin, ja kauhistellaan kannabista, koska hUUUUUmeita!!??. Muistuttaisin, että kannabis on Alankomaissa laillinen päihde (kuten alkoholikin, ja psilosybiinisienet), eikä huume. + haitattomanpaa kuin alkoholi.