7.6.2012

Bryssel Luxury

Tänään aamulla jätettiin huuruinen ja hamppuinen Amsterdam taakse ja suunnattiin pienelle retkelle Zaanse Schansiin. Kyseessä on pieni kylä, jossa on tuulimyllyjä ja kiva joki. Tai näin meille kerrottiin mutta ei se ihan niin kauheen pieni ollu mutta tuulimyllyjä oli ja joki oli kiva sekin!
Junalla matka taittu parissa kymmenessä minuutissa mutta mainittakoon, että menomatkassa kesti hieman kauemmin, koska heittäydyimme junasta kaksi pysäkkiä liian aikaisin. Perille päästiin silti jälleen kerran ja oli kyllä vierailun arvoinen paikka :)
Juna-asemalta hypättiin keltaisen koulubussin kyytiin, joka kuljetti meitä ympäriinsä. Kyyti oli vähän töyssystä mutta ehdottomasti 6€ arvosta.
Kaiken kaikkiaan tuulimyllyt oli kivoja, maisemat kauniita ja tarjolla oli juustomaistiaisia, jota häpeilemättömästi kahmimme minkä kerkesimme. Kylästä löyty myös ihan eniten super ihana konditorio, jonka valikoimaa hyödynnettiin surutta.
Retken jälkeen otettiin suunnaksi Bryssel. Junamatka kesti odotettua kauemmin ja oltiin perillä vasta n.19.00.
Mitään hostellia ei ollu varattu mutta oltiin jotain osotteita katottu valmiiks. Veden piiskatessa meidän parhaat päivänsä nähneitä vaatteita ja olemuksia, suunnattiin kohti ensmästä hostellia, joka osottautukin hotelliksi (ei hostelliksi) ja niinpä käännyttiin takas. Meiät ohjattiin kuitenkin nuorisohostelliin, jonka mainokset enteili jopa pahempaa mitä edellisen hostellin pilven haju. Sisälle päästyämme kuitenkin yllätyttiin positiivisesti ja saatiin kuulla, että vapaana on enää yks kahden hengen huone. Hinta oli kohdallaan ja niinpä otettiin se sitten. Saatiin kuulla, että meiän huone on toisessa rakennuksessa ja 'puutarhassa'. Edellisessä hostellissa ton kuultuani olisin juossu mahd. pitkälle mahd. nopeesti mutta en tällä kertaa! Meiän huoneessa on siis oma puutarha, SUIHKU, VESSA, LASIOVET, TOIMIVA VALO, PISTORASIOITA ja vaikka mitä. Life is sooo great! Ja hostellissa on hieno baari, keittiö, biljardipöytä ja ties mitä. Ihan hulluu.
Kaiken vuodatuksen jälkeen vielä todettakoon, että meiän naapurissa asuu huippu kivoja hollantilaisia! Niiden lakanoissa on hiuksia, meillä ei! Muahahaa. Eikä niillä oo omaa kylppärii. Eikä vessaa. Ja ne makso saman hinnan ku me. Muahahhahahaa.
Terveisin,
Noora

1 kommentti:

Oot ja Miip kirjoitti...

Brysselissä siis sataa edelleen? Buu. Naispuolinen seuraa teidän reilin edistymistä. :)