13.4.2013

Major fire and hostels

Hei taas. Nyt kun kaikki olette toipuneet Rooseveltin ylettömän söpöyden aiheuttamasta hämmennyksestä, voimme siirtyä muihin aiheisiin, jotka tällä kertaa liittyvät johonkin aivan muuhun kuin antiikkinalleihin.

Ohimennen olen ehkä saattanut raottaa teille ensi kesää ja sitä koskevia suunnitelmia. Erityisemmin en ole mielestäni vielä mitää matkasuunnitelmia täällä kertonut, mutta nyt katsoin aiheelliseksi tulla fiilistelemään kesää ja sen mukanaan tuomia seikkailuja.

Eli siis kesäkuun alussa (10.6) minä, sekä matkaseuralaiseni suuntaamme kohti Helsinki-Vantaata, josta matka jatkuu kohti Irlantia. Tarkemmin ottaen Dublinia. Tämän jälkeen tarkoituksemme on reilata viisi viikkoa ristiin rastiin Irlantia, Skotlantia, Englantia ja Walesiä. Lento takaisin Suomeen lähtee 19.7 Lontoosta. Vaikka olemmekin tehneet melko tarkat suunnitelmat reilimme etenemisestä, aion pitää ne teiltä vielä toistaiseksi salassa. Muahaha. Eli siis viime kesästä poiketen ollaan tehty jo etukäteen hostellivarauksia ja reittisuunnitelmia rahan ja hermojen säästämiseksi. Toisaalta tämä vähentää reissun yllätyksellisyyttä, mutta välillä ehkä hyvä kokeilla matkustamista näinkin. Viime kesänä kun matkaan lähdetiin pelkästään yhden laivalipun ja reilikortin voimin. Toisaalta viime kesän reissu poikkesi monin tavoin ensi kesän suunnitelmista, eikä silloin tarvinnut huolehtia lennoista ja muista 'rajoitteista' mitkä tuovat omat haasteensa matkan suunnitteluun.


Suunnittelusta ja varauksista huolimatta kaikki ei aina silti käy kovin helposti, eikä yllätyksiltä vältytä. Sain nimittäin alkuviikosta melko mielenkiintoisen sähköposti, jossa kerrottiin varaamamme hostellin palaneen maan tasalle. Asiatyyliin hostellin omistaja ilmoitti, että henkilövahingoilta säästyttiin mutta hostellin uudelleen rakennus venyy vuoteen 2014. Wait, what? Heillä kuitenkin on myös kaksi muuta hostellia, josta he tottakai tarjoavat meille ilomielin yösijaa jos tarve sitä vaatii. Hinnat ja muu informaation sähköpostista tosin uupui...Totuttuun tapaan liputan yhä edelleen hostellien puolesta, vaikka hostellirakastajaminäni saikin pienen kolauksen palouutisen seurauksena. Kaikki te ennakkoluuloiset ihmiset ottakaa kuitenkin huomioon, että palo olisi myös voinut tapahtua vaikka hienossa hotellissa, eli ei ole syytä leimata kaikkia hostelleja tämän takia. Täytyy myös myöntää, että vaikka kyseessä olikin vakava onnettomuus, en voi olla tuntematta pientä hilpeyttä tapauksen koomisuudesta.


Toinen kysymyksiä herättävä hostellisattuma tapahtui Yorkin hostellin kanssa (kyllä, tein suuren paljastuksen kertoessani, että matkaamme todennäkoisesti Yorkiin). Olimme jo pitkään metsästäneet Yorkista kohtuuhintaista yösijaa, kunnes silmiimme osui sopiva yksilö. Hostelli oli tarjolla sekä HostelBookersissa että HostelWorldissä. Sovimme, että varaan hostellin myöhemmin illalla, että saadaan sekin vihdoin tehtyä. Yrittäessäni varata hostellia kahden tunnia kuluttua se oli kuitenkin yksinkertaisesti kadonnut savuna ilmaan. Emme löytäneet sitä kummaltakaan sivulta, jossa se vielä kaksi tuntia sitten oli oleillut. Hostellin yhtäkkinen katoaminen maailmankartalta ei takuulla lupaa hyvää, mutta toivottavasti saamme sen vielä jostain käsiimme, koska rajallinen budjettimme ei suosi kalliita majoituksia.


Mielenkiinnolla jäämme siis odottamaan kesää ja sitä montako hostellia on palanut, kadonnut tai muuten vaan tuhoutunut päästessämme paikalle. Monia muitakin kysymyksiä on vielä matkan suhteen melko auki ja paljon hankitoja tehtävänä. Lentoliput on sentään jo ostettu ja seuraavaksi täytyy suunnata reilikortin ostoon. Valmiiksi suunnilteltu matka tarjoaa myös mahdollisuuden tutusta kohteisiin etukäteen ja tämäkin taustatyö tulisi aloittaa mahdollisimman pian. Matkaan kun on enää aikaa se alle kaksi kuukautta...

Tässä oli nyt pientä inffoa tulevasta, mutta seuraavien kuukausien aikana tulen varmasti vielä monta kertaa mainitsemaan matkasta ja siihen liittyvistä asioista. Nyt on kuitenkin aika unohtaa lomafiilistelyt ja keskittyä siivoamiseen, nimittäin maanantaina saapuvat virolaiset vieraamme, jotka siis tulevat nyt vuorostaan Rakverestä vastavierailulle. Rakverejutuista löytyy tietoa täältä ja täältä. Mutta siitä lisää sitten ensi viikolla!

                                                                      Kuvat

HUOM! Kaikki muistaa sitten tiistaina katsoa kello 20:00 ykköseltä Yle Prisma Studion, jossa juttua työpaikastani eli Bonk-museosta!! Toivottavasti kaikki innostuvat ohjelman takia vierailemaan Bonkissa ja jos ei muuta niin voitte ainakin toivoa, että vilahdan ohjelmassa itseni nolaten. Vahvasti kuitenkin epäilen, että ohjelman katsojalukuja ajatellen hämmentävä osuuteni on leikattu pois. Toivossa on hyvä elää.

-Noora

1 kommentti:

vilma kirjoitti...

Älä pliis lähde, haluun viettää sun kanssa vielä yhdenvuoden lisää tuolla koulunpenkillä!